visza a főoldalra

2014-ben a 20. születésnapját ünneplő Talpalatnyi Zöld a Duna Televízió egyik legrégebbi és legnépszerűbb műsora.  Az ökológiai műsorsáv, minden hónapban, szombaton délelőtt, 11.30 órakor kezdődik.

A Talpalatnyi zöld egy 4-5 aktuális témát feldolgozó ökológiai magazinműsor.

A műsort 1994-ben alapította Kocsis Tibor, Balázs Béla Díjas filmrendező-operatőr, aki azóta is, a műsor egyik producer-rendezője. A magazin műsorvezetője a "zöld" elkötelezettségéről ismert színésznő Für Anikó.

A Talpalatnyi zöld 1997-ben megkapta a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium "Környezetünkért" díját, 1998-ban a Duna Televízió "Nívódíját" is, 2009-ben pedig a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium "Zöld toll" díját.

A magazin feladatának tekinti szűkebb és tágabb környezetünk értékeinek tudatosítását, a sikerrel kecsegtető kezdeményezések bemutatását és a figyelem felkeltését a környezetünket fenyegető veszélyekre.

A Talpalatnyi zöld kiemelt célja, hogy a mindennapokba is környezetvédő szemléletet vigyen és fontosnak tartja annak tudatosítását a nézőkben, hogy a természet nem ismer határokat, és hogy Európa népei csak egymásra figyelve és egymás segítségével tudják megőrizni még meglévő természeti kincseiket.

A Talpalatnyi zöld kezdettől fogva feladatának tekinti, hogy a közvélemény megértse, természetes környezetünk törékeny és mulandó. A környezetvédelem csak nemzetek közötti összefogással, társadalmi és egyéni felelősségérzettel érheti el céljait. Ebben a vonatkozásban a műsorral kapcsolatos nézői és sajtóbeli visszajelzések azt bizonyítják, hogy a Talpalatnyi zöld komoly környezetvédelmi szemléletformáló küldetést teljesít.

 

 

Küldj e-mailt nekünk! Copyright 2002 Flora Film International. All Rights Reserved.