visza a fooldalra

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TALPALATNYI ZÖLD
DUNA TELEVÍZIÓ

2014. december 27. szombat, 9:15

Rendező: Kocsis Tibor
Műsorvezető: Für Anikó
Szerkesztő: Konecsny Emőke

1. Bányaüzelmek -Verespatak aranya
Szerkesztő: Konecsny Emőke
Operatőr: Kocsis Tibor
Mint ahogy azt már kedves nézőink megszokhatták, a Talpalatnyi zöld a kezdetektől rendszeresen hírt adott a verespataki aranybányaterv fejleményeiről. Több mint tíz év telt el, kormányok váltották egymást és az egykori bányatelepülés sorsa azóta sem dőlt el. 2015-től Romániának új kormánya és államfője lesz és a verespataki lakosok és a bányatervet ellenző civilek figyelme rájuk irányul.

2. Északi gólyahírek - Több, mint madárvédelem
Szerkesztő-operatőr: Drexler Szilárd
A természetvédők kiemelt törekvése, hogy az emberek figyelmét ráirányítsák az élővilág megóvásának jelentőségére. Napjainkban egyre nehezebb a feladatuk, hiszen ember és természet kapcsolata a modern világban lazulni látszik. Az Északi gólyahír programmal az a céljuk a madárvédőknek, hogy a közismert fehér gólya életének bemutatásával felhívják a figyelmet a természetvédelem helyi és globális összefüggéseire.

3. Könyvajánló
Szerkesztő: Szollát György
Schmidt Egon és Budai Tibor "Séták a Természetben" című sorozatának első kötetét vehetjük most kézbe, melynek témája a tavak élővilága. A természetismereti szakkörösök egy tógazdaság környékére indultak egy napfényes szombati nap reggelén Feri bácsival, a biológia tanárral.

4. A költő és a komposzt - Ökoportré: Lackfi János
Szerkesztő: Konecsny Emőke
Operatőr: Kocsis Tibor
József Attila - és Príma Primissima díjas író, költő, műfordító, szerkesztő, aki családjával zsámbéki otthonában biokertészkedik, komposztál és szelektál. A Talpalatnyi zöld  ököportréjában idén Lackfi Jánoshoz is ellátogattunk.

5. Szülinaposok - 20 éves a Talpalatnyi zöld
Szerkesztő: Konecsny Emőke
Operatőr: Székely Róbert
Ma nem csak 2014-re, hanem  a  Talpalatnyi zöld elmúlt 20 évére is emlékezünk, hiszen nemrégiben volt a Talpalatnyi zöld 20. születésnapja.